Jaguar I-Pace elbil: Pris, lansering, rekkevidde og annet du må kjenne til.

Bilentusiaster har ventet i spenning i flere måneder på å få innblikk i Jaguars nye superbil. Til nå har bilprodusenten holdt kortene tett til brystet, men endelig ble det klart for lansering av den helelektriske SUV-en Jaguar I-Pace.

 

Vi gir deg svar på spørsmål om pris, lansering, rekkevidde og andre ting du trenger å vite før du reserverer din nye Jaguar I-Pace. (Oppdatert 2. mars 2018)

 

Avdukningen skjedde i Graz i Østerrike i Graz, Düsseldorf i Tyskland, og i Oslo. Det at Jaguar valgte å legge verdenspremieren her til lands skyldes det enorme markedet for elbil i Norge.

Er du blant de som vurderer å gå til innkjøp av nye Jaguar I-Pace bør du lese videre. Her får du alt du trenger å vite om pris, rekkevidde og lading, levering i Norge og annen nyttig informasjon.

Hva er prisen for I-Pace?

Jaguar I-Pace kommer i fire ulike versjoner; S, SE, og HSE og First Edition, og blir billigere enn først antydet. 

Jaguar I-Pace S er den rimeligste versjonen, med pris fra 599.000 kr. Jaguar I-Pace SE får du fra 724.200 kr, og HSE er priset til 782.400. Sistnevnte har vært den mest populære til nå. Toppmodellen First Edition får du for 829.900 kroner, og vil være tilgjengelig kun i en begrenset periode. Her er alle mulige oppgraderinger inkludert, og det eneste du trenger å gjøre er å velge hvilken farge du vil ha.

I tillegg til at du får være i besittelse av en elbil i premiumklassen, får du også nyte godt av alle fordelene som følger med en elbil.

Når kommer nye I-Pace til Norge?

Allerede har over 1300 betalt depositum for Jaguars første elbil, og vil være blant de første til å få sin nye Jaguar levert. Enda flere forventes å sette seg på ventelisten nå som vidunderet er et faktum. Eksakt dato for levering er ikke satt, men de første bilene kommer i perioden juli/august. Vi behøver derfor ikke vente lenge før vi ser Norges første I-Pace på veien.

Ønsker du også å reservere en prioriteringsplass kan du fylle inn kontaktskjemaet på nettsiden vår, så kontakter vi deg.

Hva er rekkevidden på Jaguar I-Pace?

Å kjøre Oslo-Bergen blir ikke noe problem med I-Pace. Bilen har en rekkevidde på hele 480 km (WLTP) i én lading. Skulle du likevel gå strømtom, tar det kun én time å lade 270 nye, grønne kilometer. Det ved bruk av 50 kW DC hurtiglader, som er å finne på de fleste offentlige ladestasjoner.

For deg som bruker bilen til dagpendling, betyr dette at du normalt kun trenger å lade bilen én til to ganger i uken.

Hva er toppfart, akselerasjon og ytelse?

Med totaleffekt på 400 hestekrefter, 700 Nm umiddelbart dreiemoment og AWD, vil denne bilen ta deg fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder!

Toppfarten ligger på rundt 200 km/t, så denne premiumklasses elbilen oppleves virkelig som en ekte sportsbil.

Jaguar I-Pace blir Teslas største konkurrent

Jaguars nye helelektriske superbil har allerede rukket å få enorm positiv oppmerksomhet i mediebildet. Dagen Næringsliv skrev i en artikkel at “Jaguar leder an i konkurransen mot Tesla”. TV2 tok steget enda lenger og omtalte nye Jaguar I-Pace som Teslas største konkurrent, og den nye Norges-suksessen på elbilfronten.

Når I-Pace endelig kommer på markedet i andre halvdel 2018, vil Jaguar slå Audi, Porche og Mercedes med god margin.

Bagasjerom, hengerfeste og andre godsaker

Nye Jaguar I-Pace er utrolig romslig utformet – både inne i kabinen og til bagasjeoppbevaring. Bilen har et bagasjerom som rommer hele 638L. I tillegg er det et ekstra oppbevaringsrom i fronten, der hvor motoren ellers ville vært. Du har med andre ord nok av plass til det du trenger i Jaguar I-Pace.

I tillegg har alle modellene mulighet for å ettermontere hengerfeste, med en hengervekt på opptil 750 kg.

Les mer om Jaguar I-Pace på våre nettsider, eller kontakt oss dersom du har spørsmål som ikke er blitt besvart i dette blogginnlegget.

Neste artikkel

Parkering av elbil på Gardermoen – det har aldri vært enklere å ta med bilen til Oslo lufthavn